aiman2008m المدير
البلد : الأوسمة :
الجنس :
عدد المساهمات : 257 نقاط : 82541 تاريخ التسجيل : 06/12/2009 العمر : 30 الموقع : http://www.ahbab4ever.yoo7.com
| موضوع: شوربة المشروم الثلاثاء يناير 26, 2010 7:27 pm | |
| شوربة المشروم [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]المقادير:
• بصلة مقطعة قطعا صغيرة.
• 3 ملاعق دقيق.
• 3 ملاعق زبدة.
• ربع كيلو مشروم.
• كوب كريمة.
• ملح وفلفل.
• 5 أكواب شوربة فراخ.
• أوراق بقدونس للتزيين.
الطريقة:
• دي مفيش أسهل منها أول حاجة هاعملها هاقطّع المشروم..
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
• هاجيب حلة وأحط فيها شوية زبدة وأشوح فيها المشروم لمدة عشرة دقائق وطبعا هاضيف عليه الملح والفلفل.[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
• بعد كده هاخد حوالي كوب واحد من الشوربة وأحطها على المشروم وأخليه على النار لمدة عشرة دقائق علشان يستوي وبعد كده هاطفي البوتجاز واسيب المشروم لغاية ما يبرد.. وبعد ما يبرد هاضربه في الخلاط.
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
• هاحط شوية زبدة في طاسة وهاضيف ليها البصل واشوّح البصل على النار لمدة ربع ساعة.
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
• بعد كده هاضيف ليها الدقيق مع التقليب المستمر لغاية لون الدقيق يبقى ذهبي وبعد كده هاحط كوب شوربة بالتدريج مع التقليب المستمر علشان الدقيق ما يكلكعش وبعد كده هاضيف ملح وفلفل.
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
• هاجيب المشروم اللي ضربته في الخلاط واحطه في حلة على النار وهاضيف إليه كوب الكريمة واسيبهم يغلوا كلهم مع بعض... وبعد كده هاحط باقي الشوربة.[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]• هاجيب طبق الشوربة واحط فيه الشوربة.
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]ده الشكل النهائي لطبق الشوربة وعلى فكرة ممكن إنك تزيني الطبق ببعض أوراق البقدونس...وبالهنا والشفا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] | |
|